spletne storitve
grafično oblikovanje
računalniška podpora

Splošni pogoji

Splošni pogoji spletne strani https://dkreativ.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot)Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) ter Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

S spletno stranjo https://dkreativ.si (v nadaljevanju tudi »spletna stran«) upravlja podjetje D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. Blejska Dobrava 97B, 4273 Blejska Dobrava, matična št.: 8531889000, davčna številka: 58695753, ki je tudi ponudnik storitev e-poslovanja (v nadaljevanju tudi »ponudnik«,  »prodajalec« ali »https://dkreativ.si«).

Splošni pogoji poslovanja določajo delovanje spletne strani, pravice in obveznosti uporabnika in spletne strani ter urejajo poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila vsakič posebej opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi.

Poslujemo skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), in z Evropsko uredbo o varstvu osebnih podatkov (GDPR).

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba so del Splošnih pogojev našega poslovanja in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 • podatke o podjetju, ki upravlja s spletno stranjo (ime in sedež podjetja, matična številka, davčna številka),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 • bistvene lastnosti artiklov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 • dostopnost artiklov,
 • pogoje dostave artiklov (ter način, kraj in rok dostave),
 • cene, ki morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza in druge dajatve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 • pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi.

Ponudba artiklov in dobavni roki

Vsi artikli, ki sestavljajo ponudbo spletne strani, so izdelani po naročilu. Zaradi tega dejstva, je dobavni rok za vse artikle od 5 do 15 delovnih dni.

Cene

Cene izdelkov so označene v evrih (EUR / €). DDV ni obračunan na podlagi 1. odstavka 94. člena ZDDV-1 (nismo zavezanci za DDV), razen če je izrecno  navedeno drugače in veljajo od 1. 11. 2021 do izdaje novega cenika.

Kljub trudu, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. Če ugotovimo da je podatek o ceni za že naročeni artikel napačen, vam, v primeru da je pravilna cena nižja, vrnemo preplačani znesek (ali, na vašo željo, ponudimo popust v vrednosti preplačanega zneska ob naslednjem nakupu), v primeru da je pravilna cena višja, pa vam ponudimo možnost preklica naročila.

Popusti, promocijske kode ipd. se praviloma ne seštevajo. Popust pri posameznem artiklu in promocijska koda se seštevata.

Oddaja naročila

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Vaše naročilo na https://dkreativ.si je bilo sprejeto). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče.

Načini plačila

Plačilo je mogoče z bančnim nakazilom na bančni račun podjetja D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. po ponudbi/predračunu* ter plačilo prek aplikacij PayPal in Stripe ali po povzetju.

*Naročilo gre v proces obdelave po tem, ko je plačilo po ponudbi/predračunu prejeto na naš bančni račun.

Izdaja računa

Ponudnik po dostavi naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun na kupčev e-naslov, t.j. e-naslov, ki ga je kupec navedel pri oddaji naročila.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Postopek obveščanja o naročilu

Naročilo na https://dkreativ.si

Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti (na naslov, ki ga je navedel ob oddaji naročila), da je naročilo sprejeto. Ob izbiri plačila po ponudbi/predračunu, kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto vendar je na čakanju. V sporočilu so navedeni vsi potrebni podatki za izvedbo plačila z bančnim nakazilo po ponudbi/predračunu na bančni račun D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. Po prejemu sredstev na bančni račun D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. kupec prejme obvestilo, da je naročilo v obdelavi.

Naročilo je odpremljeno

V dogovorjenem roku artikel pripravimo in odpošljemo, ter o tem po elektronski pošti obvestimo kupca. Kupca tudi obvestimo kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam v primeru pritožbe.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Rok se začne šteti en dan po datumu prevzema artiklov.

Odstop od pogodbe kupec sporoči na e-naslov prodajalca: ideja@dkreativ.si.

V primeru odstopa od pogodbe kupec prejeti artikel vrne ali po pošti ali ga osebno dostavi na naslov podjetja: D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. Blejska Dobrava 97B, 4273 Blejska Dobrava.

Vrnitev prejetih artiklov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe.

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Kupec artiklov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Kupec sme opraviti ogled in preizkus artiklov v obsegu, kot je to nujno potrebno za ugotovitev dejanskega stanja. Kupec odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila artiklov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/paket/tovor). Artikel je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa).

Reklamacije

Reklamacije sprejemamo izključno ob predložitvi reklamiranega blaga v celoti, in računa. Blago ne sme biti uporabljeno. Rok za vračilo reklamiranih izdelkov je 14 dni od izdaje računa.

Dostava

Za dostavo uporabljamo dostavne službe – Pošta Slovenije. Pridržujemo si pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo izpolnjeno bolj učinkovito.

Dostava na območju Slovenije je za vsa naročila, ne glede na vrednost naročila ali število izdelkov v posameznem naročilu, plačljiva.

Komunikacija

V okviru spletne strani in trgovine ponudnik omogoča tudi prijavo oz. naročilo na elektronske novice in obvestila. Uporabnik se strinja, da ga ponudnik ob prijavi na elektronske novice in obvestila občasno obvešča o novostih na spletni strani in trgovini, o novostih v ponudbi in promocijskih akcijah. Ponudnik se obvezuje, da e-naslova uporabnika ne bo na noben način zlorabil ali posredoval tretji osebi.  Za prijavo na novice in obvestila je obvezen vnos veljavnega elektronskega naslova. Po prijavi na elektronske novice in obvestila bo uporabnik prejel elektronsko pošto, s katerim mu bo ponudnik potrdil prijavo na elektronske novice in obvestila. Ponudnik bo uporabniku pošiljal novice in obvestila na elektronski naslov v obsegu in vsebini v skladu s svojo presojo. Uporabnik se lahko od prejema novic in obvestil kadarkoli odjavi, s klikom na povezavo vsebovano na dnu prejete novice oz. obvestila. Prejete novice in obvestila so zgolj informativne narave.

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacije na daljavo le, če se uporabnik s tem strinja. Oglasna elektronska sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:

 • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila;
 • pošiljatelj bo jasno razviden;
 • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne, prav tako bo ponudnik jasno določil pogoje udeležbe v njih;
 • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil

 

Željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izrecno spoštoval.

Pritožbe in spori

Ponudnik se bo v primeru morebitnih pritožb trudil vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb. Pritožba se odda preko e-maila ideja@dkreativ.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen, ponudnik pa si bo po svojih najboljših močeh prizadeval, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Skladno z zakonskimi normativi ponudnik ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

D’Kreativ, Matej Dolenšek s.p. kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom tukaj.

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Pravno obvestilo

Spletno mesto https://dkreativ.si in objavljene vsebine so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njim. Med avtorska dela sodijo predvsem vsi grafični elementi, slike in slikovno gradivo ter drugi avtorski elementi, ki jih zaradi narave ni potrebno označevati z oznakami avtorsko zaščiteno. Uporabnik navedenih vsebin ne sme spreminjati, kopirati, razmnoževati, ponovno objavljati ali na kakršenkoli drug način širiti brez izrecnega predhodnega dovoljenja ponudnika. Uporabnik je dolžan v okviru dovoljene uporabe vsebin ohraniti vse označbe avtorskih pravic in drugih pravic industrijske lastnine ter morebitna druga obvestila in opozorila.

Blagovne in storitvene znamke ter logotipi (npr. znamka  in logotip ), objavljeni na spletni strani, so last ponudnika oz. je ponudnik imetnik pravic za njihovo uporabo in razpolaganje z njimi. Uporabnik navedenih blagovnih in storitvenih znamk ter logotipov ne sme uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljena ponudnika.